Hvem er mest fornøyd med sine mobiltelefoner? Nye tall fra brukerundersøkelses-selskapet Epsi viser at eiere av Apples Iphone er de eneste som skiller seg fra mengden. Variasjonen er minimal mellom eiere av mobiler fra Sony-Ericsson, Nokia, Samsung og HTC. Disse får alle snittkarakterer på mellom 72,2 og 73,1 av 100 i Epsis system. Apple lander støtt på 86,2 poeng.

Den største endringen fra fjorårets tall er at HTC har falt fra 80,1 til 72,2 poeng. De var da relativt nærme Apple, men nå ligger alle langt etter.

Sett i et Nordisk perspektiv er nordmenn generelt mest kresne og negative, viser målingene. Vi ligger gjerne to til sju poeng lavere enn våre naboer.

Overraskende dårlig for Samsung
Tallene gir god grunn til videre optimisme for Apple. For på spørsmål om brukerne planlegger å kjøpe sin neste mobil fra samme produsent, får Apple 86,3 poeng, fulgt av HTC og Nokia på 70,3 og 70,1 poeng. Samsung har fått mye skryt for sine mobiler det siste året, og derfor er det kanskje litt overraskende at de havner nederst med 66,4 poeng på dette punktet.

Samsung får også jumboplassen på gjenkjøp i de andre nordiske landene, og i Danmark lander de helt nede på 60 poeng, mens Apple topper med 87,3.

Les også: Grafen som viser slutt for pc-dominans

Storstilt digital protestmarsj (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.