Noe er på gang i mobilgründer Idar Vollviks selskap Ludo. Signalene har blitt plukket opp av aviser som digi.no og NA24.no, som skriver at Ludo mobil er i ferd med å bli solgt til Telenor for mellom 60 og 80 millioner. Vollvik bekrefter at noe er på gang, men nekter hardnakket for at det er aktuelt å selge Ludo mobil.

- Ludo mobil blir ikke solgt, bare for å ha sagt det. Vi har holdt på i bare to år og har intensjoner om å holde på mye lenger, sier Idar Vollvik til DN.no om påstandene som har kommet frem i en rekke avisartikler den siste tiden.

Les også: Spillet slutt for Ludo?

Noe på gang
Vollvik sier imidlertid at endring er under oppseiling, og antyder at det kan komme nyheter neste uke. Ingen avtaler er foreløpig undertegnet.

- Vi er på jakt etter å fornye og få bedre businessmuligheter hele tiden, det er jo ikke noe nytt, sier Vollvik.

- Men det er strukturelle endringer på vei?

- Ja, det er klart, og det skulle bare mangle i en bransjen som endrer seg hele tiden. Med mine 22 års erf#229 i den bransjen overvåker jeg alle nye muligheter til enhver tid, for å gjøre det beste for meg selv og mine kunder, sier Vollvik.

Men akkurat hva slags avtale eller struktur som kan være under oppseiling er han vag om.

- At det kan være varianter i forhold til operatører som i dag ikke eksisterer, kan hende, men det er ingenting som er inngått, sier han.

Ludo er kanskje mest kjent som et mobilselskap, men driver også mye med klessalg, og er aktiv i flere land.

- Dette gjelder kun for mobildelen i Norge, sier Vollvik.

Trenger penger
Vollvik sier Ludo stadig er på utkikk etter muligheter i andre land. Vollvik ble styrtrik på å bygge opp Chess og selge det til TeliaSonera. Chess var i likhet med Ludo et virtuelt mobilselskap, uten eget nett. Andre land har ennå ikke åpnet for slikt videresalg av teletjenester, men når det åpnes ønsker Vollvik å være der.

- Litt av det jeg gjør hele tiden er å overvåke strukturelle endringer i de forskjellige landene, og når timingen er der så er vi der og, sier han.

Pengene fra Chess-salget varte imidlertid ikke så lenge for Vollvik. Han spekulerte stort på børsen, og ble rammet knallhardt da finanskrisen slo inn. De siste årene har han kjempet mot konkurs, og selskapet hans skal i det siste ha fått inn flere inkassokrav rettet mot seg, skriver NA24.

- Det er helt riktig, men det er betydelig kapital på vei inn i selskapet, så dette løser vi, sier Vollvik til NA24.no.

Mer klær
Vollvik vil ikke si hvor mange mobilkunder selskapet har i Norge og han beskriver priskonkurransen som svært tøff de siste årene. Dette har nok bidratt til behovet for kapital. Ifølge Post-og teletilsynets rapport hadde Ludo Mobil en markedsandel på 0,7 prosent ved utgangen av juni 2011, som tilsvarte rundt 40.000 kunder.

Vollvik mener imidlertid selskapet har muligheter i utlandet, og innen netthandel, der han sier de har mye bedre marginer.

- Litt over 200.000 personer i Norge har handlet fra Ludo på to år, sier Vollvik, som håper å øke dette kraftig i 2012.

Han håper også å kunne skape noe av det samme som Chess i andre land.

- Jeg er enig i at jeg hadde god flaks og timing med Chess, men har før og etter også deltatt i andre mobilprosjekter. Vi har plattformer, erf#229, kompetanse personell og skal forsøke å plukke fruktene som er modne, sier han om mulighetene i andre land.

Les også: Spillet slutt for Ludo?

Les om endringer for marked med 1,5 millioner kunder: Halverer mobilprisen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.