Ludo mobil og Ventelo har blitt enige om en avtale som innebærer at det umiddelbart skal betales 1 million kroner i kompensasjon til Ventelo, og deretter forskuddsbetaling for at Ventelo skal fortsette å levere tjenester i henhold til Ludo Mobil.

Dermed slipper Ludo-kundene å miste forbindelsen fredag, som Ventelo har truet med, men flere vilkår må oppfylles før Ludo kan ankre trygt opp hos en ny leverandør. Det mener Vollvik skal gå bra.

- Jeg er veldig glad for at jeg er ferdig med det, og gleder meg til å konsentrere meg om å skaffe gode kunder, sier Idar Vollvik til DN.no

Hastverk
Idar Vollvik har ofte vært ute i hardt vær, men sjelden har han hatt så mye hastverk som i denne saken. Avtalen med hans leverandør av mobiltjenester, Ventelo, ble nemlig sagt opp allerede i fjor sommer, og nå truet Ventelo med å stenge ned forbindelsen.

Les saken: Ludo begjært konkurs

Derfor varslet Post- og teletilsynet forrige uke at alle kundene måtte finne seg en ny leverandør, snarest, eller risikere å være uten mobilforbindelse. Dermed har resten av bransjen satt i gang en storstilt kampanje for å lokke til seg Ludos kunder.

- Hvor mange kunder har forlatt selskapet disse dagene?

- Heldigvis er det veldig lite, og mange kunder har på Facebook og Twitter lovet å komme tilbake til oss, og det tror jeg dem på, sier Vollvik.

For andre selskaper der kundene har fått denne beskjeden har det betydd kroken på døra, men Vollvik har tilsynelatende nok en gang klart å manøvrere seg ut av en knipe.

Avhengig av redningsaksjon
Avtalen mellom Ventelo og Ludo innebærer at Ludo trekker kravet mot Ventelo som ble mottatt fredag 27. januar. Ludo Mobil og Ventelo er videre enige om at saken vedrørende begjæring om midlertidig forføyning heves. Det betyr at det ikke holdes rettsmøte onsdag 1. februar.

Vollvik har skaffet seg noe albuerom, men han er fremdeles avhengig av en redningsaksjon. Ludos aksjonærer gis nemlig mulighet til innen 16. februar til å kjøpe ut Ventelos fordringsmasse for 20 millioner kroner. Ifølge en melding er den på 38 millioner kroner. Gitt innbetaling innen fristen, vil Ventelo trekke sine konkursbegjæringer mot Ludo Mobil, Ludo Group, Vollvik Invest og Tantor65.

- Pengene er der. Vi begynte vi å jobbe med det før dette. Det er formaliteter som selvsagt skal på plass der, men vi har "super-supportive" aksjonærer.

Tidligere økonomisk støttespiller for Idar Vollvik, Kristian A. Adolfsen, uttalte før helgen at den kan bli aktuelt å støtte vennen økonomisk igjen:

Les også: - Ser ikke bort fra at vi kan gå inn med kapital

Men som betingelse for å gå inn med penger påpekte Adolfsen at Vollvik måtte få frem en helhetlig løsning av krisen i Ludo Mobil, primært at Ludo skaffer seg en leverandør av mobilnett.

Vollvik har denne gangen hatt svært dårlig tid, men mener det hastet enda mer en gang i hans tid som Chess-gründer, da Datatilsynet raslet med konsesjonssablene.

- Jeg er litt hardhudet
- Jeg er litt hardhudet og har vært ute en vinterkrig før. Det er viktig å holde hodet kaldt, sier Vollvik.

Ventelo og Ludo melder også at avtaleforholdet avsluttes 1. mai, så innen den tid må trolig Vollvik ha fått på plass en ny leverandør. DN.no har fått opplyst at slike flytteprosesser typisk tar seks til åtte uker, noe som betyr at Vollvik trolig har en drøy måned på seg. Vollvik sier at selskapet har jobbet med dette også, parallelt med andre forhandlinger.

Les også: Her er Ludos trumfkort (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.