(saken er oppdatert)

To personer ble drept i en skyteepisode da flere personer ankom på motorsykler og åpnet ild både utenfor og inne i butikken. Angrepet var over i løpet av et minutt.

- De to drepte var en sikkerhetsvakt og en kvinnelig ansatt, sier pressetalsmann Tor Odland i Telenor til NTB.

Tre personer ble skadd i skyteepisoden og er brakt til sykehus. En av dem er en annen ansatt i Telenor-forhandleren og en annen var kunde i butikken, skriver Aftenposten.

Kriminelle bander
Samfunnsforsker Amir Iftikhar Warraich, sier til Aftenposten at en voldsbølge har slått inn over Karachi de siste årene. Pakistan-eksperten hevder noen større politiske partier står bak kriminelle bander.

- Angrepet mot Telenor-butikken bærer preg av lokal mafiavirksomhet der målrettede angrep utføres på bestilling. Mafiaen krever beskyttelsespenger fra forretningsdrivende, sier han til avisen.

Også en av Telenors konkurrenter i Pakistan har nylig blitt utsatt for et lignende angrep. En salgsmann fra en annen konkurrent ble skutt og drept for en uke siden.

Ikke første gang
Så sent som 23. desember ble to ansatte drept i et annet angrep mot en Telenor-butikk i Karachi. Ingenting ble stjålet under angrepene, som begge er blitt gjennomført i løpet av svært kort tid.

- Vi tar dette veldig alvorlig og samarbeider med politiet. Jeg kan ikke spekulere på motivet, sier Odland.

Han ønsker overfor Aftenposten ikke å kommentere spekulasjoner om pengeutpressing.

Ser på sikkerheten
Informasjonsdirektør Pål Kvalheim i Telenor sa etter angrepet lille julaften at Telenor ville gå gjennom sikkerhetsstrategien for de 3.070 ansatte i Pakistan på nytt. Hva som har skjedd siden da, og hvilke sikkerhetsgrep Telenor nå tar etter det andre angrepet på fem uker, kan ikke Odland gå ut med.

- Men det er slik at vi til enhver tid tilpasser sikkerhetsnivået. Vi har selvfølgelig sett på sikkerheten til våre ansatte. Det er første prioritet, sier Odland.

Telenor er den nest største mobiloperatøren i Pakistan med rundt 28 millioner kunder. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.