I forrige uke virket Idar Vollviks mobil-drøm å ligge i ruiner.

Selskapet Ludo Mobil var begjært konkurs av sin leverandør Ventelo, leveranseavtalen var sagt opp, og verst av alt – kundene ble advart om at de ville miste forbindelsen hvis de ikke forlot selskapet så fort som mulig. Det var en dødsklokke som tikket, der selskapet ville miste kunder for hver ny time, og fredag ville alt være slutt når kundene ble koblet fra.

- Det var intense forhandlinger. Vi satt til langt over midnatt i går for å komme i mål, sier investor Kristian Adolfsen til DN.no.

Uvanlig press
Adolfsen var nemlig Vollviks mann i forhandlingene med Ventelo. Han har også tidligere har vært Vollviks mann i slike tøffe forhandlinger, og er en erfaren forhandler, men har knapt arbeidet under et slikt tidspress før.

- Jeg har sittet mange ganger i harde forhandlinger, men ingen der de negative konsekvensene ville blitt så store for så mange mennesker, og det var ekstra viktig å komme i mål, sier han.

Adolfsen rykket i forrige uke ut og lovet penger for å redde Vollviks mobilselskap. Men han satte klare betingelser om at det måtte ryddes opp i forholdet til Ventelo først, både med en økonomisk avtale og nye tidsfrister. Oppgaven med å komme til en avtale tok han altså på seg selv.

Les saken: - Ser ikke bort fra at vi kan gå inn med kapital

Da Vollvik var i ferd med å gå konkurs i fjor sommer, gikk selskapene til brødrene Roger og Kristian A. Adolfsen inn og reddet Vollvik.

Investorbrødrene har tidligere tjent gode penger på Vollviks eventyr med mobilselskapet Chess.

"God tid"
Og selvgjort er kanskje velgjort – Adolfsen er i hvert fall fornøyd med de to fristene Ludo mobil har fått – innen 16. februar må de stable på beina 20 millioner kroner, og 1. mai må kundene være flyttet til en ny leverandør av mobiltjenester.

- Det aller viktigste var å trygge kundene, at de ikke mistet summetonen. Nå har vi god tid på oss, sier Adolfsen om de nye fristene.

Han forteller at alle detaljene rundt finansiering og fremtidsplaner ikke ennå er meislet ut, men mener selskapet nå har skaffet seg det de manglet – tid. Han vil selv gå inn med deler av pengene som trengs, men sier det er et konsortium som skal reise den nødvendige kapitalen.

- Det er ikke helt bestemt hvor mye som kommer fra oss - det er noe av det som skal jobbes med de neste dagene, sier Adolfsen.

Han røper at han og Vollvik har hatt en relativt klar arbeidsfordeling i denne situasjonen, og Vollvik har konsentrert seg om å skaffe penger.

- Vollvik har holdt på med det, mens jeg har kjørt forhandlinger med Ventelo.

- Hvor stor krets er det snakk om å hente penger fra?

- Ikke så stor, men det er et spleiselag, sier Adolfsen.

- Hvor sikker er du på å komme i mål?

- Det føler jeg meg ganske sikker på. Man kan selvfølgelig aldri garantere, men jeg har tro på det når vi har forhandlet frem disse fristene, sier han, og røper at Ventelo ønsket kortere frister.

Overfor DN.no antyder Idar Vollvik at en ny finansieringsplan kan gi rom for noe friskere satsing fremover. Adolfsen påpeker at det er registrert en fullmakt fra styret til å hente inntil 45 millioner kroner.

– Alt skal ikke hentes nå, vi henter det som er nødvendig, sier han.

Full tiltro til «han Idar»
Adolfsen forteller at han har tatt oppgavene i prioritert rekkefølge disse dagene, og investeringslysten bygger mye på tilliten til Idar Vollvik.

- Hva tenker du om fremtiden for Ludo?

- Det må du nesten spørre Idar om, for det er han som skal styre butikken. Men når jeg legger tid og energi i dette, er det fordi jeg tror han skal lykkes. Jeg kjenner ham godt gjennom mange år, og vet at dette kan han.

Adolfsen skal nå sette seg ned med «han Idar», og legge strategiske planer, med tid til å tenke strategisk.

Tapte kunder?
Da det forrige uke ble klart at Ludo-kundene risikerte å miste forbindelsen på fredag 3. februar begynte konkurrentene å informere om hvordan man bytter mobilselskap.

- Hvor stort har tapet vært?

- Det er egentlig overraskende lite i forhold til det vi hadde trodd. Omtrent 10-15 prosent, sier Adolfsen.

Vollvik håper flere av disse skal komme tilbake, og må også håpe at ikke flere er på vei ut som ennå ikke er registrert.

Les også
Ludo-avtale gir Vollvik ny frist
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.