Stiftelsen Elektronikkbransjen har gjort en undersøkelse blant norske husstander som viser at 21 prosent av norske husstander har planer om å anskaffe seg et nettbrett i løpet av året.

– Dette betyr at om lag 450.000 nordmenn vurderer å kjøpe et slikt produkt, og det viser den enorme interessen det er for nettbrett, sier informasjonssjef Erik Andersen i Stiftelsen Elektronikkbransjen i en pressemelding.

Hver tredje husstand
I Norge er nettbrettmarkedet dominert av Apples Ipad, men stadig flere konkurrenter kommer på banen og utvalget er vesentlig større i år enn i fjor. Mange nordmenn har kjøpt seg nettbrett i utlandet, men Elektronikkbransjen regner med at det ved årsskiftet var inntil 370.000 nettbrett i Norge.

Det vil si at dersom prognosen på 450.000 nettbrett slår til vil litt mer enn hver tredje husstand i Norge ha et nettbrett tilgjengelig ved utgangen av året.

Supplere, ikke erstatte
Nettbrett kalles ofte «den fjerde skjermen», hvor de tre andre er tv, pc og telefoner. I andre land viser statistikk at nettbrettene skyver bærbare pc-er og mini-pc-er nedover på salgsstatistikkene. Men Norge har svært høy pc-tetthet og stiller i en særstilling, ifølge Elektronikkbransjen.

– I Norge supplerer nettbrettene produktene med de andre skjermtypene. Med andre ord ser det ut til at de fleste nordmenn vil ha både og, sier Andersen.

Les også:
Galgenfristen ute for Vollvik
Nær dobling for Opera
Apple slo alle i 2011
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.