Den statsdominerte telegiganten Telenor vil søke å få på plass en ny partner i sitt indiske datterselskap Uninor innen auksjonen av de 122 fradømte mobillisensene i India skal auksjoneres bort.

Det skriver Times of India mandag og viser til uttalelser fra Uninor-sjef Sigve Brekke.

Mistet alle lisenser
Uninor ble 2. februar fradømt selskapets 122 mobil-lisenser av indisk høyesterett på grunn av saksbehandlingsfeil og mistanker om korrupsjon i lisenstildelingsprosessen.

Telenor tok som følge av dette et par dager senere et tap på 4,2 milliarder kroner. Selskapet hadde da allerede brukt rundt 15 milliarder kroner på India-eventyret. I forrige uke ble også klart at Telenor saksøker sin partner i Uninor, Unitech Limited, med krav om erstatning både for de faktiske tapene og inntekter Uninor kan gå glipp av som følge av lisens-tapene.

Auksjonsutsettelse vil ikke ramme
I dommen fra indisk høyesterett ble det bestemt at lisensene skulle auksjoneres ut innen fire måneder men det har kommet signaler om at denne fristen kan bli utsatt.

Ifølge Brekke vil en utsettelse ikke ramme Uninor, selv om selskapet er fratatt alle sine 22 lisenser i landet.

- Vi har forsikringer fra myndighetene om at det vil være en tilpasning mellom auksjonen og termineringen av lisensen.

Telenor TEL er opp 0,59 prosent til 101,60 kroner, omsatt for 83 millioner kroner.

Les også:
Telenor-partner avviser avtalebrudd



(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.