-- Oppdatert artikkel -- legger til at Chess er Ludos nye partner

TeliaSonera bekrefter overfor DN.no å ville sikre Ludo-kundene mobildekning.

- TeliaSonera kommer til å sikre Ludo-kundene sin mobiltilgang. Hvordan og øvrige detaljer, og mer informasjon, kommer i morgen på en pressekonferanse, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus i NetCom til DN.no.

Det er dermed gamle kjente som redder Idar Vollviks mobilkunder.

Telia kjøpte mobilselskapet Chess i 2005, et salg som gjorde Vollvik til milliardær før han rotet bort det meste av pengene på aksjespekulasjon. Den svensk-finske telegiganten eier foruten Chess og NetCom, også den norske bredbåndsleverandøren NextGenTel.

Utover at TeliaSonera sikrer Ludo-kundene mobiltilgang, er det imidlertid ikke kjent hvorvidt det vil skje i form av nettleie eller overtakelse av kundemassen.

Ifølge en pressemelding torsdag morgen gjøres det kjent at det er Chess som har inngått en avtale med Ludo. En pressekonferanse vil bli avholdt kl. 11.00.

Forrige gang TeliaSonera kjøpte mobilkunder fra Vollvik betalte selskapet 4500 kroner per kunde. Det skjer neppe denne gang.

Sikret dekning
Ludo Mobils kunder har de siste dagene stått i fare for å miste dekningen på sine mobiltelefoner, etter at det ble klart at Ventelo ville stenge Ludos kunder ute.

Men dersom det nå virkelig har lyktes å skaffe en ny nettpartner til Ludo, så er kundene sikret å kunne ringe uavhengig av hva som skjer mellom Vollviks selskaper og Ventelo.

Vollvik-sms
Klokken kvart over to gikk denne meldingen ut til Ludos kunder på sms:

"Jippi! Du er trygg, kjære Ludo-kunde! Løsning er på plass, og du vil få summetone fra ny nettleverandør. Du vil motta informasjon om kort tid om hvordan dette blir gjennomført i praksis. Men vær trygg – Ventelo-saken vil ikke få noen innvirkning på din mobiltilgang! Idar/Ludo mobil"

Fortsatt konkurstruet
Vollvik må fortsatt skaffe til veie de pengene Ludo skylder Ventelo, som fortsatt har en konkursbegjæring mot flere av Ludos eierselskaper.

- Vi har ikke fått noen penger fra Ludo, som er forutsetningen for at vi skal trekke konkursbegjæringen, sier kommunikasjonssjef Heidi Egede-Nissen i Ventelo til DN.no onsdag ettermiddag.

Konkursbegjæringen skal behandles i Bergen Tingrett 1. mars. Vollvik selv mener det bar er praktiske detaljer som gjenstår for å få Ventelo-saken ut av verden.

- Ut fra alt vi har fått på plass de siste dagene, så er det vår bestemte oppfatning at vi nå skal få alt på plass med Ventelo også, men det vil nødvendigvis gå noen dager før alt det praktiske omkring dette er på plass, skriver Vollvik i en e-post til DN.no onsdag ettermiddag.

Les også: Ventelo stenger ned Ludo mobil (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.