Fra og med i år er Sony alene igjen etter Sony Ericsson. Selskapet har allerede lettet litt på sløret og vist oss hvordan de vil lage mobiltelefoner med Xperia NXT S. Noen timer før åpningen av Mobile World Congress i Barcelona løftet de på resten av sløret, og viser frem to nye smarttelefoner.

Xperia P
Denne 4-tommers Android-baserte smarttelefonen får som sin spesielle egenskap en ekstra lyssterk skjerm. Teknologien bak er Sonys egen WhiteMagic, som skal gi best mulig synlighet i sterkt lys utendørs. En sensor skrur automatisk lysstyrken ned når den ikke trenger være ekstra høy.

Xperia P får også en egen dokkingstasjon for tilkobling til lydanlegg og tv. Den kan overføre film, bilder og musikk via hdmi (kabel), dlna (trådløst nettverk) og blåtann (trådløst). Den får også støtte for NFC nærfeltskommunikasjon, som blir tatt i bruk på mange områder i løpet av året.

Telefonen lanseres med Android 2.3 i løpet av andre kvartal, men alle kunder kan oppgradere den gratis til Android 4.0 før kvartalet er omme.

 

Xperia U
Dette ser ut til å bli en rimeligere massemarkedsmodell fra Sony for 2012. Skjermen er på 3,5 tommer og komponentene ellers ligger på et moderat nivå etter dagens standard. Sony har pakket inn mye ekstra lyd-teknologi i denne telefonen med blant annet 3D-emulering av musikk. Et visuelt designelement er et gjennomsiktig felt på telefonen som lyser i samme farge som skjerminnholdet.

Xperia U lanseres med Sonys Smart Headset som vi har omtalt i denne artikkelen.

 

Xperia NXT
Begge de nye telefonene følger Sonys nye designkonsept NXT. Det dikterer at alle telefonene skal kunne dele sitt medieinnhold til andre skjermer og høyttalere enn de innebygde. Alle NXT-telefonene har også et gjennomsiktig bånd neders på telefonen. Dette båndet brukes til å gi telefonen personlig preg gjennom farget lys, brukes til varslinger og inneholder antennekomponenter. Det gjennomsiktige båndet kan kjennes igjen på en del av Sonys tv-modeller også.

En videreført utgave av Sony Ericssons enkle brukergrensesnitt blir også en del av NXT.

Sony har også lansert flere nye innholdstjenester som skal gi brukerne ekstra verdi. Musikktjenesten Music Unlimited er en konkurrent til veletablerte Spotify og Wimp, og Movies Unlimited er en filmleietjeneste. Tjenester for nettbasert lagring kommer også i løpet av året.

Les også:
HTC topper laget

Superkamera på «pensjonert» mobil (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.