Det svenske selskapet Izettle har utviklet en løsning som kan gjøre enhver Iphone og Ipad om til en betalingsterminal. Man trenger bare å laste ned en app og registrere seg for å kunne motta betalinger direkte på konto fra alle betalingskort. Enten du vil sikre deg pengene fra siste veddemål eller selger varer på farten.

Under Mobile World Congress i Barcelona denne uken avekket Izettle at tjenesten nå kan tas i bruk i Norge.

Det er to måter å ta imot penger på. Enten kan man taste inn kortnummer, utløpsdato og sikkerhetskode og få betaleren til å bekrefte med signatur. Den andre metoden, som passer godt for de som ofte tar imot penger, er å få en gratis kortleser fra Izettle. Da slipper man å taste inn kortnummer, men man må fortsatt få signatur. Dessverre er ikke mobiltelefoner godkjent for bruk av pin-koder ennå, så dette kan ikke Izettle bruke.

Izettle skriver i en pressemelding at de har 5.000 kortlesere klare for gratis utsending til norske brukere.

Penger på 1-2-3
Man trenger ikke å ha et organisasjonsnummer for å bruke Izettle. Det holder å registrere fødselsnummer og et kontonummer i deres database. Deretter er det bare å ta i bruk løsningen. Vi utførte en kjapp test, og den første betalingen var gjennomført mindre enn fem minutter etter at jeg søkte opp appen i App Store.

Izettle gjør selvsagt ikke dette uten å ha et mål om å tjene penger på løsningen. Men for at den skal være attraktiv å bruke er det ingen faste utgifter for å være bruker. Izettle tar derimot en sum per transaksjon. Man betaler 1,50 kroner pluss 2,75 prosent av transaksjonssummen. Minste kjøpesum er 10 kroner. Minste gebyr er altså 1,78 kroner.

Les også:
Fotokongen klar for Ipad
Skal bli større enn Apple
Hacket kontoen til 25 DNB-kunder
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.