Siden desember har Samsung nytt godt av å ha en markedsandel på 29 prosent i det nordiske mobiltelefonmarkedet. Ingen andre selger flere mobil- og smarttelefoner enn dem i øyeblikket.

Dette er ikke laurbær Samsung har tenkt å ligge lenge på. Under Mobile World Congress i Barcelona denne uken viser de frem en rekke nye telefoner og nettbrett, men ikke den etterlengtede Galaxy S III.

Galaxy Note 10.1
Samsung har aldri vært redd for å teste ut nye produkttyper og design i markedet, og det ser ut som dette fortsatt gjelder. I år lanserer de nettbrettet Galaxy Note 10.1, som er et nettbrett med en elektromagnetisk penn med flere bruksområder. Ifølge Samsung ønsker mange brukere å ha en penn som lar dem skisse, tegne og notere for hånd på nettbrettet sitt. Nettbrettet lærer seg håndskriften din og kan gjøre om møte- eller forelesningsnotater til trykkbokstaver.

Til alt overmål har Samsung også lagt inn en telefonmodul i nettbrettet så man kan ringe med det om man ønsker. Formodentlig uten å holde det til øret.

Spesifikasjonene er ikke imponerende ut fra andre produkter vi har lansert denne uken, men det holder likevel for de fleste bruksområder. Fastminnet er på 16 GB, men man kan utvide det med minnebrikker inntil 32 GB ekstra. Samsung lanserer også sin egen nettbaserte lagringstjeneste for brukerne så de alltid skal ha de viktigste filene sine tilgjengelig.

Galaxy Note 10.1 skal komme i butikkene i mai med en prislapp rett under 6.00 kroner.

 

Galaxy Beam - mobil med projektor
Fra tid til annen dukker det på messer opp produkter med innebygget projektor. Både telefoner og kamera har vært vist før, men det er sjelden disse går i bøtter og spann over butikkdiskene. Nå prøver Samsung å rette på dette med Galaxy Beam, en Android-basert smarttelefon med en projektor som yter 15 lumen, som ikke er veldig imponerende. Samsung sier den kan produsere bra bilder opp til 50 tommer størrelse, men det gjenstår å se om dette stemmer. Dersom det stemmer kan det være en praktisk funksjon for de som liker å vise frem innhold i stort format uansett hvor de er.

Galaxy Beam skal komme i butikkene i juli med veiledende pris rett under 4.000 kroner.

 

Galaxy Ace 2
Dette er årets alternativ som skal passe flest mulig brukere. Skjermen er på 3,8 tommer og ytelsen for øvrig er moderat, men bra nok. Prisen er rett under 3.000 kroner og telefonen blir å finne i butikkhyllene omtrent samtidig som feriepengene kommer på konto.

 

Galaxy Tab 2
Det kommer ikke bare nye telefoner frem mot sommeren. Også to nye nettbrett er på vei mot norske butikker. Galaxy Tab 2 kommer i en syv-tommers og en ti-tommers utgave.

Spesifikasjonene er ikke nevneverdig oppgradert siden fjorårets utgave, men de nye får siste generasjon av Android, versjon 4.0. Samsung sier at dette er for å gi flere en rimelig inngangsbillett til bruk av nettbrett.

Begge nettbrettene skal komme i butikkene i mai, og prisene vil ligge mellom 3.700 og 4.500 kroner for 10-tommeren og mellom 3.000 og 3.700 kroner for syv-tommeren. Forskjellen ligger i lagringskapasitet og hvor vidt man vil ha både trådløst nettverk og mobilt bredbånd eller bare trådløst nettverk.

 

Les også:
Superkamera på «pensjonert» mobil
HTC topper laget
Sony viser glassklar identitet
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.