De kinesiske teknologiselskapene Huawei og ZTE har de siste årene begynt å få fotfeste i Europa og USA. Hovedsakelig som leverandører av nettverksteknologi, selv om de også prøver å skaffe seg markedsandeler som produsenter av telefoner.

Huawei har tydeligvis bestemt seg for å gi mobilkundene et tilbud de ikke kan motstå. Under Mobile World Congress i Barcelona denne uken viser de frem en helt ny smarttelefon som de hevder skal være 49 prosent raskere enn konkurrentenes telefoner. De vil ikke si hvilke telefoner de har sammenlignet med, men uansett om påstanden er helt korrekt eller ikke, er teknologien interessant.

- Yter bedre
Huawei Ascend D Quad er det klingende navnet på telefonen som introduserer den nye prosessoren til Huawei. Denne har de utviklet selv og kalt K3V2. Dette er en firekjerners prosessor med klokkefrekvens på 1,5 GHz. På papiret høres dette ut som andre flaggskip lansert av konkurrenter som HTC under samme mobilmesse. Men prosessorer kan lages på flere måter, og Huawei hevder hardnakket at deres yter bedre på samme klokkefrekvens.

Like viktig er det for mange at Huaweis prosessor skal redusere strømforbruket med 30 prosent i forhold til andre, ikke spesifiserte, prosessorer.

Ascend D Quad får i tillegg en 4,5 tommers skjerm med svært høy pikseltetthet. Pikseltettheten avgjør hvor tydelige små bokstaver og objekter på skjermen blir. Huawei har også putttet inn støtte for Dolby %.1 surroundlyd og et åtte megapiksel kamera.

Teknologien kommer kanskje enda bedre til sin rett når den brukes i nettbrett. Huawei har også avduket et 10-tommers nettbrett kalt Mediapad 10, basert på den samme prosessoren.

Begge produktene skal komme i salg i løpet av andre kvartal.

Rekrutterer norske ledere
Huawei er et av verdens raskest voksende selskaper. Her i Norge har de blant annet Telenor som storkunde. Ifølge NRK har Huawei en ambisjon om å ha 20 prosent markedsandel i det norske mobilmarkedet innen fem år. For å oppnå dette ønsker de å rekruttere fra toppen av norsk næringsliv.

– Vi må være lokale for å lykkes globalt. I størst mulig grad vil vi forsøke å rekruttere toppledere med norsk bakgrunn. Da vil vi også hevde oss internasjonalt, sier konsernsjef for Huawei Norge, Victor Chen til NRK.

Han har allerede ansatt tidligere Telenor-direktør Berit Kjøll i toppstillingen i Huawei Norge. I tillegg har han fått med seg tidligere direktør i Canal Digital, nosk-kinesiske Sandra Xiao, på laget.

Les også:
Superkamera på «pensjonert» mobil
HTC topper laget
Sony viser glassklar identitet

Fotokongen klar for Ipad (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.