Idar Vollviks konflikt med Ventelo ble løst i dag, rett før Bergen Tingrett skulle behandle konkursbegjæringen mot hans selskaper. I forrige uke ble Ludo Mobils 22.000 kunder solgt til konkurrenten Chess.

Nå vil gründeren legge norsk mobilbransje bak seg en stund, og heller bruke erf#229ene herfra til å skape nye Chess-lignende suksesser i andre markeder.

- Aldri si aldri. Jeg vet ikke om jeg er ferdig med norsk mobilbransje, men jeg har ingen ambisjoner om å være operatør igjen. De siste 10 årene har det vært et åpent vindu med muligheter for operatører som Ludo Mobil. Dette vinduet er fortsatt åpent i andre deler av verden, sier Idar Vollvik til DN.no.

Til Thailand
Vollvik har tidligere gjort det kjent at han ser gode muligheter til å tjene penger som operatør i Thailand.

- Thailand er mobilbransjens Klondyke. Jeg kan oppnå dobbelt så høye marginer som de beste vi noensinne hadde i Chess, sier Vollvik til DN.no.

Har rutine
Selv om Ludo Mobil har slitt med inntjeningen i Norge i det siste, sitter Vollvik på en rutinert organisasjon.

- Jeg har en organisasjon som er utrolig dyktige, kanskje blant verdens beste på akkurat det vi driver med. I tillegg til organisasjonen har vi allerede gode systemer på plass som kan brukes videre i Thailand og andre steder, sier Vollvik.

Har troen på at Vollvik kommer tilbake
Hotelleiendomsinvestoren Kristian A. Adolfsen og hans bror Roger, har ved flere anledninger reddet Vollvik fra galgen i siste liten.

Men om de var med på å finansiere den siste redningspakken, ønsker ikke Kristian A. Adolfsen å bekrefte overfor DN.no onsdag.

- Det må du nesten spørre Idar om. Dette er det han som har holdt på med. Jeg har ikke engang fått snakket med Idar, og visste ikke at det var kommet en løsning. Men det er mange investorer som har gått sammen, sier Adolfsen som heller ikke vil avkreftet at han er med på spleiselaget denne gangen også.

- Regner med at du uansett er tilfreds med at han slapp konkurs?

- Ja, jeg er selvfølgelig glad på hans vegne. Og i og med at jeg har vært sterkt involvert tidligere er jeg jo også selv glad for at det ordnet seg.

- Tror du han klarer å reise seg helt opp igjen som forretningsmann?

- Ja. Ellers hadde jeg ikke giddet å bruke så mye tid på å hjelpe ham, hvis jeg ikke hadde tro på at han skulle klare det, sier Adolfsen til DN.no.

Les også:
Vollvik har betalt
Punktum for Vollviks mobileventyr i Norge
Dette er Ludos nye nettleverandør
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.