Datatilsynet mener telegründer Robert Hercz (50) og hans selskap Teletopia driver detaljert og omfattende overvåkning av de ansatte, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi ser her en detaljert og omfattende overvåkning av de ansatte. Det ser ut til at nærmest alt teknologien tillater å gjøre av registrering, overvåkning og kontroll er tatt i bruk. Det er på ingen måte hverdagskost at vi finner så omfattende kontroll og overvåkning i ett selskap, sier informasjonsdirektør Ove Skåra i Datatilsynet til DN.

Hercz slår imidlertid knallhardt tilbake.

– Rapporten inneholder faktiske feil og kritikken mot meg er ubegrunnet. Det at vi bedriver overvåkning er fullstendig basert på røverhistorier fortalt av en tidligere ansatt som er ute etter å sverte meg og selskapet. Jeg går ut fra at den endelige rapporten fra Datatilsynet vil vise noe helt annet, sier Hercz til Dagens Næringsliv.

Langt tilsvar
I et 33 sider langt tilsvar til tilsynet avviser Hercz kritikken. Blant annet disse punktene:

* I tilsynets foreløpige rapport beskrives det at Hercz tar opp samtlige telefonsamtaler han deltar i, og at han også tar opp de fleste interne og eksterne møter. Han avviser påstandene som usanne.

* I rapporten får Hercz kritikk for at ansattes epost lagres og gjøres tilgjengelig for alle i bedriften. Hercz understreker at ansatte som slutter sletter eposter som ikke skal tilgjengeliggjøres, og at epostene som medarbeideren etterlater seg blir gjort tilgjengelig for nye medarbeidere.

Overfor Dagens Næringsliv bekrefter imidlertid Robert Hercz at han tar opp samtaler han deltar i, også uten å informere om det.

– Jeg har ikke et generelt behov for å dokumentere samtaler. Jeg har et behov for å dokumentere enkelte samtaler jeg deltar i, sier Robert Hercz, og forteller han har hatt behov for dette i forbindelse med enkelte rettstvister.

Ifølge Skåra kan neste skritt fra tilsynet bli pålegg om endringer. Et overtredelsesgebyr kan også bli aktuelt, forteller han.

Les hele saken i DN torsdag. E-avisen kan du kjøpe her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.