Arbeidsliv: Oppslaget i Dagens Næringsliv 8. mars om Teletopia Gruppen (TG) gir inntrykk av at TG driver detaljert og omfattende overvåkning av sine ansatte. Det er feil. Oppslaget baserer seg på en foreløpig rapport fra Datatilsynet og påstander fra en tidligere medarbeider i ledende stilling i Teletopia-selskapene gjennom seks år.

Den tidligere medarbeideren sa frivillig opp sin stilling som daglig leder og fratrådte i oktober 2011. Han er blitt anmeldt av undertegnede. Det fremstår som meget underlig at han, med det juridiske ansvaret som lederstillingen hans medfører, i ettertid står frem i media og fremsetter påstander om at «overvåkningen var nesten daglig et tema for de ansatte.» Dersom han mener en slik overvåkning har skjedd, kan man lure på hvorfor dette ikke ble tatt fatt imens han var ansatt, all den tid dette var underlagt hans ansvar.

Datatilsynet har fått dokumentasjon som viser at «feil» de har avdekket, sannsynligvis er konstruert. Dette har tilsynet valgt å se bort fra. Det tar heller ikke forbehold om at dette kan være tilfelle når det uttaler seg til pressen om den «detaljerte og omfattende overvåkning av ansatte». At konserntillitsvalgt, som Datatilsynet snakket med under kontrollen, ikke har fått henvendelser fra ansatte om overvåkning, nevnes ikke med et ord.

At Datatilsynet publiserer en foreløpig rapport som de måtte forstå kunne inneholde feil, er useriøst. At Datatilsynet går høyt på banen og fremsetter kritikk før saken er avsluttet og all dokumentasjon er behandlet, er lite tillitvekkende.

Om Datatilsynet med dette også har begått lovbrudd, må imidlertid spesialister på forvaltningsloven vurdere.

Robert Hercz, konsernsjef i Teletopia Gruppen as

Les også: Teletopia-sjefen: - Fullstendig basert på røverhistorier fra en tidligere ansatt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.