Lynet slo ned i Telenors hovedkvarter på Fornebu 2. februar – indisk høyesterett hadde annullert alle selskapets 22 lisenser i India, samt 100 lisenser eid av andre selskaper. Disse lisensene skulle trekkes tilbake innen fire måneder og auksjoneres bort på nytt.

Det har skapt enorm usikkerhet rundt Telenors investering, og selskapet har signalisert at de kan bli tvunget til å trekke seg ut hvis lisensene blir for dyre.

Nå ser det ut som om investorer, kunder, forhandlernettverket og ansatte kan måtte leve med usikkerheten i enda mye lenger tid enn fire måneder.

Offisiell dato
Indiske myndigheter gikk nemlig nylig til høyesterett med spørsmål om hva slags prosess man ønsket, samt beskjed om at det vil ta 400 dager å gjennomføre samme type prosess som den de holdt før 3G-lisensene ble utdelt i 2010.

- Den offisielle datoen vi har å forholde oss til er fire måneder fra 2. februar. Noen annen dato har vi ikke fått kommunisert, men jeg ser det har vært spekulert i andre datoer, sier Glen Mandelid, informasjonssjef i Telenor Asia.

- Det er indiske myndigheter som ønsker dette, og den indiske regjeringen er vel ikke en irrelevant aktør her?

- Nei, men de har bedt høyesterett om en annen dato, og høyesterett har ikke gitt noen annen dato, sier Mandelid.

Han sier Telenor ønsker en rask avkl#229.

- For vårt vedkommende er vi interessert i at det blir klarert fortest mulig fordi det gir oss forutsigbarhet i vår fremtidige drift,

- Ville vært klart negativt hvis det tok 400 dager?

- Jeg vil ikke spekulere i det. Vi forholder oss til dataoen 2. juli.

Lange prosesser
Telenor investerer fremdeles betydelige summer i India, men Mandelid kan ikke svare på hvor mye mer de vil ha investert før avgjørelsen faller – hvis dette tar 400 dager fra 2. februar i år.

Tildeling av lisenser tar ofte lang tid, for eksempel har man ennå ikke fått noen dato eller ferdige regler for den norske tildelingen av mobillisenser frigjort etter at de analoge tv-signalene ble skrud av. Det har tatt mange år.

-Det er ikke uvanlig at slike prosesser tar mer enn fire måneder?

- Nei, men regulatøren TRAI jobber fremdeles utifra en fire-månedersfrist, og har gjennomført prekonsultasjon. De ba alle aktørene komme med innspill før prosessen starter, og har laget en konsultasjonsrapport som det er frist for å svare på innen 21. mars, sier Mandelid.

Les også: Handelsbanken om Telenors India-satsing: «Prosjektet fra helvete»

Se Telenor på krigsstien i India

Telenor frykter skrekkscenario i India (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.