Telenor vil benytte seg av den bilaterale handelsavtalen (CCEA) mellom Singapore og India for å kreve erstatning for sine investeringene sier informasjonssjef Glenn Mandelid i Telenor Asia til TDN Finans.

- Vi har sendt varsel til myndighetene om at vi kommer til å ta i bruk den bilaterale handelsavtalen mellom India og Singapore (hvor Telenor Asia er basert) for å beskytte våre investeringer, sier Mandelid.

Telenors indiasatsing kom i hardt vær etter at indisk høyesterett kansellerte Uninors lisenser fordi den mente tildelingen av lisensene var et resultat av korrupsjon.

Indiske Economic Times skriver tirsdag at Telenor søker en erstatning på 700 milliarder rupi, men Mandelid sier at man ikke har oppgitt noe beløp i varselet.

Ifølge avisen har den russiske operatøren Sistema benyttet seg av en lignende handelsavtale mellom India og Russland for å søke erstatning for sine investeringer i landet. Den russiske presidenten Dimitri Medvedev besøker India denne uken og er ventet å ta opp saken med sin indiske motpart Manmohan Singh.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.