Norsk tastatur blir «Big in Japan»

Bård Eker og Rune Rinnan har fått solgt sitt tastatur for smarttelefoner til japansk stordistributør.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Selskapet One2Touch, med Bård Eker og Rune Rinnan som eiere, har utviklet et tastatur som skal gjøre det lettere å skrive lengre tekster på smarttelefoner.

Les mer om det trådløse tastaturet som ikke må lades her: Norsk tastatur vil gjøre mobilen til en ekstra-pc

Nå har selskapet lykkes i å hanke inn en stor japansk distributør på kundelisten, og kan skrive opp 14 millioner kroner i inntekter, ifølge Finansavisen.

- Dette er et gjennombrudd. Elecom er Japans største distributør av mobiltelefontilbehør. Selskapet betaler én million dollar for eksklusiv rett til å selge våre produkter i Asia. De forplikter seg til å kjøpe 50.000 enheter for 30 dollar stykket, og må kjøpe ytterligere 70.000 til samme pris for å beholde eksklusiviteten det første året, sier Rune Rinnan til Finansavisen.

Avtalen inneholder også klausuler om utvikling av tastaturet til bruk med ulike nettbrett også, men foreløpig er det bare tilgjengelig for smarttelefoner.

- Det er mange konkurrenter i dette markedet, men Elecom har valgt One2Touch basert på pris, kvalitet og design. Dette er et eksempel på at det går an å nå fram med norsk teknologi i det råeste markedet som finnes, sier Rinnan.

 

Tekno
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Alle

Bernt Hagtvet, professor UiO:

«Hvem skal si at dagens pr-byråer ikke er stort annet enn keisere uten klær?»

La oss få en pris for forskjønnende kaudervelsk tomprat: Pr-byråene er dagens motstykke til antikkens sofister. De pådro seg Platons grense­løse forakt. Hvem skal si at dagens pr-byråer ikke er stort annet enn keisere uten klær?

At disse byråene overlever, beror jo på at de finner et marked. Et hjelpeløshetens marked, skriver professor Bernt Hagtvet ved Universitetet i Oslo.