Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Johansen, Erik
Johansen, Erik les mer

Teknologi

Mac-brukere bor finere på ferie

Bruker du Mac er sjansen stor for at du også bruker mer penger på andre ting.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Reisenettstedet Orbitz.com har kartlagt vanene til sine brukere og funnet ut at de som besøker deres side fra en Apple Mac-pc bruker inntil 30 prosent mer på hotellrom enn de som bruker andre pc-er, skriver Wall Street Journal.

Derfor har selskapet begynt å vise Mac-brukere dyrere hoteller enn de Windows-brukere får se. Selskapet understreker at de ikke gir ulike priser på samme rom til ulike brukere, de bare sorterer hotellanbefalingene annerledes.

- Intuisjonen vår sa at det var slik det lå an, og vi fikk det bekreftet gjennom dataene, sier teknologidirektør Roger Liew i Orbitz.com til WSJ.

Flere stjerner
Statistikken viser videre at snittprisen for hotellrom solgt gjennom Orbitz ligger rundt 100 dollar. Mac-brukere ligger i snitt mellom 120 og 130 dollar per natt. Det er også 40 prosent mer sannsynlig at en Mac-bruker velger et fire- eller femstjerners hotell enn en Windows-bruker.

Ingen av konkurrentene til Orbitz som Wall Street Journal har snakket med bruker lignende teknologi mot sine brukere.