En ny versjon av Iphone skal være rett rundt hjørnet. Det ryktet er det god grunn til å feste lit til.

Mer usikkert er hvilke endringer den nye telefonen kommer til å få. En av ryktene som har versert på mindre nettsteder en stund, er at den nye telefonen kommer til å være utstyrt med en helt ny og mindre ladedokk - altså den inngangen man plugger inn ladeledningen i.

 

I dag er det flere større og mer seriøse nettsteder som melder om det samme. Reuters skal nå ha godt informerte kilder som bekrefter at den nye iphonen kommer med en ladedokk med 19 "pinner", mot dagens 30.

Det innebærer at den gamle ladeledningen til iphone, som har vært den samme på alle modellene så langt, ikke vil passe i den nye iphonen. Man får selvsagt med en ny ledning om man kjøper en ny telefon, men alle med mobiltelefoner vet hvor kjekt det er å ha en ladeledning liggende både hjemme, på jobben og lignende når telefonen er i ferd med å gå tom for strøm. Nå blir ladeledningen(e) fra den eller de forrige telefonene ubrukelige.

En enda større utfordring blir det for dem som har kjøpt tilleggsprodukter til iphonen, som baserer seg på at man kobler telefonen til produktet via en permanent dokkingstasjon. Det kan typisk være høyttalere og stereoanlegg. Disse blir enten nødt til å kjøpe nye produkter som passer til den nye telefonen, eller kjøpe en adapter eller to.

Så hvorfor kan ikke bare Apple beholde den gamle standarden? Antagelig fordi den tar så mye plass at det ikke er plass til noe annet under telefonen. Og noe annet vil kanskje bli en jack-plugg til hodetelefoner, spekuleres det.

Apple legger tirsdag kveld frem sitt siste kvartalsresultat, etter stengetid på Wall Street.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.