"Ekte ingeniører leser aldri bruksanvisningen" sier tegneseriefiguren Dilbert i en av stripene. Og nye brukervennlige mobiltelefoner er de siste årene blitt så enkle å bruke at det meste faktisk fungerer greit uten at man leser seg opp. Men samtidig har mobilprodusentene lagt til en masse ekstramuligheter for navigering og bruk, som kan gi deg en mye bedre opplevelse. Men siden "ingen" leser bruksanvisninger" er det nok mange som ikke kjenner til dem.

Det er laget egne apper som forteller om slike triks, og en artikkel i Wsj.com tar opp et godt utvalg nyttige tips.

Bedre kamerabetjening
Mange har nok ønsket seg en fysisk utløserknapp på Iphone, og slitt med å treffe knappen på skjermen. Det er nok slett ikke alle som vet at knappen som øker volumet (+) faktisk fungerer som utløser, og gjør det enklere å håndtere kameraet med en hånd.

Visste du ellers at du kan åpne kameraet direkte fra en låst telefon ved å trekke kamera-symbolet i nedre høyre hjørne opp? Det kan være svært nyttig hvis du skal fange et "magisk øyeblikk" som bare varer noen sekunder.

Direkte til Facebook
På samme måte kan du spare mange skjermtrykk fra startskjermen når Facebook eller andre apps gir deg varsler om nye hendelser. Hvis telefonen din ikke er kodebeskyttet kan du bare trekke fingeren fra venstre mot høyre over beskjeden, så kommer du rett inn i meldingen. Har du kode må denne oppgis før du får tilgang.

Et annet tidsbesparende tips gjelder tasting av tall eller tegn i meldinger. Her må man vanligvis skifte mellom to tastatursett ved å trykke på ”_123”-knappen, og så skifte tilbake. Men hvis man holder knappen inne og drar fingeren til tegnet man ønsker spretter tastaturet med bokstaver tilbake automatisk.

Det er nok heller ikke alle som vet at du ikke trenger å gå tilbake til startskjermen for å bytte mellom ulike aktive apps. Trykker du to ganger på ”hjem”-knappen så kommer det opp en stripe nederst som lar deg skifte direkte.

For flere tips, inklduert hvordan Ipaden din kan fungere som en billedramme og hvordan du kan ta bilder av skjermen, les alle tipsene hos WSJ.com

Les også: Ekstremt hjemmekontor (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.