Hvor ofte får du svar og "likes" på dine kommenater, og hvem av vennene dine svarer oftest på dine innlegg? Hvordan henger vennenettverket ditt sammen, og hvilke oppdateringer og bilder skapte mest blest? Hvor mange av vennene er single, og hvor gamle er de?

Du har kanskje en anelse om svaret på en del av disse spørsmålene, men nå kan du få fasiten på dette og svært mye mer, ved noen få tastetrykk. Wolfram Alpha, som blant annet står bak mange av svarene til Iphone-assistenten "Siri", har nemlig laget et verktøy som analyserer hele din Facebook-profil. Du kan se hva slags oppdateringer du har lagt ut, om du er mer eller mindre aktiv enn før, når på døgnet du oftest legger ut hva, og svært mye mer, om både deg og dine venner.

Ikke skrevet av meg...
For folk som er nysgjerrige på sin egen Facebook-status er dette en gullgruve. Hvis du i tillegg har litt sans for statistikk er dette virkelig snadder, og dessuten elegant presentert.

Undertegnede fant for eksempel ut at 69 prosent av mine venner nå er gift, mens bare 6,2 prosent er single, at det store flertallet er mellom 30 og 40 år gamle, og at jeg selv er to år og tre dager unna å forlate det alderssegmentet. Jeg kan også se at min mest kommenterte statusoppdatering noensinne faktisk ikke ble skrevet av meg - jeg hadde glemt maskinen ulåst, og en kollega benyttet anledningen til å skrive noen velvalgte ord...

Vennekart
Wolfram Alpha tegner også et kart over dine venner og forbindelsene mellom dem. Dette viser tydelig hvordan man er del av ulike vennekretser, og hvilke vennekretser som står deg nærmest - på Facebook. I undertegnedes tilfelle er vennene ganske presist gruppert etter hvem jeg vokste opp med, hvem jeg gikk på ulike skoler og universiteter med, og hvem jeg har jobbet med i flere ulike jobber.

For å få din personlige rapport må du gå til wolframalpha.com og søke etter "Facebook report". Du vil da bli bedt om å logge inn med Facebook og godta dette som en app knyttet til din Facebook-konto.

Bildet som tegnes av deg er ganske detaljert, og det er verdt å tenke over at Facebook nok har et minst like detaljert bilde av deg og dine venner.

Les også: - Jeg prøver å få folk til å si opp jobben

Det beste fra årets elektronikk-mekka (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.