- Kameraet og appen jobber sammen for å gi deg bilder av hvert eneste øyeblikkk i ditt liv, skriver Stockholms-baserte Memento i sin presentasjon av kameraet de ønsker å selge.

Illustrasjonene viser hvordan den lille firkanten kan bæres som et smykke rundt halsen eller festes til en jakke. Et lite hull i det ene hjørnet er det eneste som kan røpe at dette er et kamera som konstant tar bilder, så lenge du har det på.

 

Del av bevegelse
- Det måtte vel komme, ikke sant? skriver Techcrunch.com om kameraet.

De påpeker at kameraene blir stadig mindre og lagringsplass billigere - så på ett eller annet tidspunkt vil vi kunne lagre alle våre minner digitalt. Prosjektet er da også del av en bevegelse, den såkalte "Quantified Self"-bevegelsen, som utvikler måter å lagre og kvantifisere egen aktivitet. Det finnes en rekke apper og dingser som kan bidra til dette, blant annet treningsapper og gps-sporing, og stadig billigere sensorer gjør det mulig å utvide sporingen til nye områder. Wikipedia har en forkl#229, og du kan lese mer på quantifiedself.com.

Glemmer å ta bilde
Ifølge Martin Källström, en av gründerne i selskapet, er poenget med kameraet å fange opp uventede øyeblikk i livet, som ditt barns første skritt. Han påpeker at man ofte glemmer å forevige disse øyeblikkene.

Kameraet tar et bilde med oppløsning på 5 megapixler hvert 30. sekund, og det er ingen knapper på kameraet. Det tar bilder automatisk så lenge du bruker det, og bruker også gps til å merke bildene med din posisjon.

Ønskelig?
Man kan selvfølgelig innvende at et kamera som tar bilder hvert 30. sekund ikke fanger alle øyeblikk, men et større spørsmål er kanskje om omgivelsene vil akseptere at de blir fotografert så ofte.

Memento oppfordrer sine brukere til å slutte å ta bilder hvis noen ber dem om det, eller hvis de har grunn til å tro at fotografering er upassende. Men det kan jo også være at dette er enda et skritt på en vei samfunnet allerede har startet på. Mange deler allerede svært mye privat informasjon på Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram og andre sosiale nettjenester, og disse meldingene blir til potensielt evigvarende digitale minner.

Om noen år er det kanskje sosialt akseptert at man blir foreviget hvert sekund av alle man er sammen med? Kanskje vil vi også ta opp alt som blir sagt, og konvertere det til tekst, så bilder og samtaler i ettertid blir søkbare? Om ikke "storebror" ser deg så vil teknologien gjøre det mulig at tusen utgaver av "lillebror" gjør det.

Memento er lagt ut på Kickstarter, som er en tjeneste for finansiering av produkter som ennå ikke er helt ferdig. Der kan man forhåndsbestille varen, og ofte få en redusert pris, mot at man betaler på forhånd og satser på at prosjektet ikke går i vasken. Prisen for de første 1000 kjøperne er 199 dollar, før den øker til 249 og så 279 dollar. Dette gir også et års tilgang til en skybasert lagringstjeneste. Etter dette må man betale en månedlig avgift. Mengden lagrede bilder vil etter hvert bli enorm - rundt 1,5 terabyte i året, ifølge selskapet. Les mer om prosjektet på Kickstarter.com.

Les også: Super-uke for nettbrett, pc og mobil

<b>Smarttelefoner gir deg dårligere dekning</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.