Prisen for å få en russisk hacker til å hacke en Gmail- eller Hotmailkonto ligger på 1080 svenske kroner. Det avslører IT-sikkerhetsforetaket Trend Micro i en ny rapport, som i detalj kartlegger hvor og hvordan russiske hackere systematisk selger ulovlig tjenester som hyllevarer til faste lave priser.

Trend Micro har under en lengre periode overvåket populære russiske hackerforum som antichat.ru, xeka.ru og cardingcc.com for å en oversikt over hvilke hackingstjenester det er etterspørsel etter, og hvilke tjenester som blir tilbudt. Trend Micro har laget en liste som bekrefter de siste årenes profesjonalisering av IT-lovbrudd.

- Onlinelovbrudd er ikke en hobby lengre, det er en måte å tjene penger på. De russiske cyberkriminelle ser internettet som en lekeplass med mange utsatte internettsider og masse ubeskyttet data. Vår forskning viser tydelig at de russiske underjordiske forumene drives som en vanlig bedrift, sier Nils Roald, sikkerhetsekspert på Trend Micro Norge, i en pressemelding.



Her er hele prislisten (SEK):