Bitcoin, en virtuell, uregulert valuta uten kontanter, blir nå omsatt for 200 til 205 dollar stykket på markedsplassen Mt. Gox.

De siste 30 dagene har verdien av en bitcoin vokst fra 36 dollar til toppnoteringen 207 dollar. De siste seks månedene har den virtuelle valutaen vokst fra 9,74 dollar per bitcoin.

Uregulert
Bitcoin er en digital, internasjonal valuta som ble lansert i 2009, som en sikker måte å gjøre økonomiske transaksjoner på nettet. Bitcoin har ingen sentral utsteder som andre valutaer, og består i tillegg av et kryptert fildelingsnettverk som selve transaskjonene foretas gjennom.

Man kan overføre bitcoins til en hvilken som helst annen bitcoin-bruker gratis og sikkert. Bitcoin-valutaen handles i dag ikke på tradisjonelle markedsplasser for valutahandel, men det finnes flere egne markedsplasser for valutaen.

Les også:
Angrep på det siste monopolet: Pengene våre
- Akkurat nå kjenner jeg at jeg er redd
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.