I dag sa den tidligere sikkerhetssjefen i Microsoft, Caspar Bowden, at han er skeptisk til om Microsoft har vært så åpne rundt PRISM-skandalen, som de har gitt uttrykk for i media.

Bowden sier at han, til tross for sin stilling i Microsoft, ikke visste om at PRISM fantes, noe han som sikkerhetssjef mener han burde vært klar over, skriver Cnet.

«Jeg stoler ikke lenger på at Microsoft forteller sannheten», sa Bowden i dag til Cnet.

Sterkt kritisert
Bowden er ikke den eneste som har kritisert de store IT-selskapene den siste tiden. Flere amerikanske medier har vært skeptiske til om Facebook, Microsoft og Twitter har vært helt åpne om den informasjonen de har delt med NSA.

Bowden er likevel den første som åpent går ut og sier at han ikke lenger stoler på sin tidligere arbeidsgiver. Bowden mener at Microsofts øverste ledelse på mange måter aktivt bidro til NSAs informasjonsinnhentingsprogram PRISM, ved å ikke være mer åpne om at programmet fantes tidligere.

Overvåkningsprogrammet som ble avslørt av Edward Snowden tidligere i år og som visstnok skal være i stand til å tappe 75 prosent av all datatrafikk i USA, skriver Wall Street Journal.

Kjenner seg ikke igjen
«Vi tror på at mer åpenhet fra alle myndigheter, inkludert den amerikanske regjeringen, vil hjelpe befolkningen med å forstå faktaene og skape mer kunnskapsrike debatter rundt dette veldig viktige temaet. Dette er årsaken til at vi har tatt en rekke viktige steg i et forsøk på å sikre mer åpenhet. Blant annet har vi tatt ut sanksjoner mot staten», skriver en reperesentant for Microsoft til Cnet.

Selskapet bekrefter også ovenfor den amerikanske avisen at Bowden var ansatt i selskapet over en lengre periode.

Les også:
NSA vet hvem vi kjenner
Zuckerberg: - NSA ødelegger for alle
Google må betale millionbøter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.