I forrige uke kom bildedelingsapplikasjonen Snapchat i fokus etter et bud på tre milliarder dollar fra Facebook. Senere den uken kastet også nettgiganten Google seg på og bød 4 milliarder dollar, eller 24 milliarder kroner for applikasjonen.

Den unge Snapchatgründeren, Evan Spiegel, takket imidlertid nei til begge tilbudene. Årsaken skal ha vært at han forventer at selskapet vil vokse i verdi i løpet av 2014, skriver Wall Street Journal.

Budene kom etter at den kinesiske IT-giganten Tencent Holding tilbød seg å investere en betydelig sum i selskapet, noe som ville gitt applikasjonen en verdi på rundt 4 milliarder dollar.

Flere vil melde seg på
«Yahoo er høyst sannsynlig på jakt etter nye investeringer. Selskaper som Pinterest, Snapchat og Business Insider er de mest sannsynlige kanditatene», sier analytiker Robert Peck i SunTrust til MarketWatch.

I mai kjøpte IT-giganten bildetjenesten Tumblr for 1,1 milliard dollar, eller 6,6 milliarder kroner.

Selskapet har også varslet at de vil kjøpe tilbake egne aksjer til en verdi av fem milliarder dollar, og analytikerne tror derfor at flere oppkjøp er svært sannsynlig.

Med tre store aktører som viser interesse for selskapet kan det bety at prisen på Snapchat vil bli presset opp.

Spiegel annonserte for kort tid siden at han ville selge noen av sine egen aksjer i håp om å skaffe flere investeringer i selskapet i starten av 2014.

Ville blitt Facebooks dyreste
Facebook har tidligere tilbudt seg å kjøpe snapchat, men da for en milliard dollar, men nå har altså selskapet økt budet til tre milliarder dollar. Dersom Snapchat skulle takke ja til tilbudet, blir selskapet Facebooks dyreste kjøp noensinne, mer enn dobbelt så dyrt som bildedelingstjenesten «Instagram» var da den ble lagt til i porteføljen i 2012, skriver Wall Street Journal.

Facebook kjøpte tidligere i år bildedelingstjenesten «Instagram» for en milliard dollar.

Les også:
Avviste milliardtilbud

Facebook imponerer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.