Etter å ha brukt 80 millioner svenske kroner på tre år på å utvikle Kivra, en svensk versjon av Digipost, har eierne rettet blikket mot betalingsformidling, skriver den svenske nettavisen Di.se.

Med et enkelt klikk på en betalknapp i den digitale postkassen på mobilen, nettbrettet eller datamaskinen, skal en privatperson kunne betale en faktura. Forutsatt at kunden først har opprettet en autogiroavtale i egen bank, skriver Di.se.

Kivras sjef og deleier Stefan Krock avviser at man sikter mot å bli en konkurrent til de bankene.

- For oss handler dette om å gi service til våre kunder og vi er allerede i dialog med flere banker for å gjøre en direktekobling mellom banken og Kivra, sier Krook til avisen.

Bak selskapet finner man blant annet Wallenbergs stiftelser som blir forvaltet av Foundation Asset Management (FAM). Konsernsjef karl-Johan Persson i klesgiganten H&M er også involvert.

- Jeg ser det som en selvfølge at dagens brev blir digitale og det utgjør en stor og spennende mulighet, sier Persson om sitt engasjement i Kivra, den svenske versjonen av digipost.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.