Tyrkias teletilsyn har opphevet den to uker lange blokaden av Twitter etter at landets grunnlovsdomstol fastslo at blokade krenker ytringsfriheten og individets rettigheter.

Det var en representant for statsminister Recep Tayyip Erdogan som opplyste dette torsdag.

Blokaden ble innført kort tid før lokalvalget sist søndag, etter at Erdogan hadde hevdet at nettforumet ble brukt til å sverte regjeringen og spre løgn om ham selv og innblanding i korrupsjon.

Ifølge avisen Hurriyet var det ventet at full adgang til Twitter ville være gjenopprettet i løpet av noen timer.

Grunnlovdomstolens kjennelse ble torsdag publisert i tyrkiske medier, også i et offisielt nyhetsblad, men det gikk mange timer før det ble opplyst at blokaden var blitt hevet.

En sentral opposisjonspolitiker truet med å gå til enda flere rettslige skritt hvis regjeringen ikke rettet seg etter kjennelsen.

Tyrkias teletilsyn TIB blokkerte adgangen til Twitter 21. mars etter at Erdogan fordømte det sosiale forumet og lovet å «rykke nettverket opp med roten».

Grunnlovsdomstolen sier den har sendt sin kjennelse til landets teletilsyn TIB og Tyrkias samferdselsdepartement, som er ansvarlig for kommunikasjon.

Blokaden har utløst folkelig protest i Tyrkia og sterke utenlandske reaksjoner. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.