Mandag 9. desember solgte Lars Boilesen aksjeopsjoner som sikret ham en gevinst på rundt 18 millioner kroner.

Toppsjefen i nettleserselskapet Opera Software fikk dermed muligheten til en romslig julehandel.

– På et eller annet tidspunkt må man selge, og jeg har valgt å ta gevinst nå, etter mange års jobbing. Men jeg har fortsatt sterk tro på selskapet, og beholder rundt to tredeler av opsjonene jeg har, sa Boilesen til Dagens Næringsliv i forbindelse med salget.

Tjente «kun» 3,7 millioner
Ifølge Opera Softwares årsrapport fikk Boilesen ifjor en samlet opsjonsgevinst på 5,53 millioner dollar – tilsvarende 33,18 millioner kroner med dagens dollarkurs.

Selv har han snudd selskapet til å bli et meget lønnsomt vekstselskap. Opera Software var en av fjorårets store vinnere på Oslo Børs.

Selve lønnen var på 610.0000 dollar (3,7 millioner kroner) og en bonus på 490.000 dollar (2,9 millioner dollar).

Med diverse andre tillegg tjente Boilesen totalt 6,79 millioner dollar (40,7 millioner kroner) på Opera.

«Sitter bare igjen med 30 prosent»
Selv om Boilesen tjente over 30 millioner kroner i opsjoner, er det ikke så mye som ender i hans lommer ifølge ham selv.

– Folk tror jeg tjener helt vilt mye, men det er viktig å få med seg at i Opera betaler de ansatte arbeidsgiveravgift selv. Dermed må jeg betale rundt 70 prosent av gevinsten i skatt, og jeg sitter bare igjen med 30 prosent – selv om det riktig nok også er mye penger, sa han til DN ifjor desember.

Boilesen var ikke alene om å sikre seg opsjonsgevinst. Totalt solgte ledelsen aksjeopsjoner for tilsammen 65 millioner kroner ifjor, ifølge årsrapporten.

– Opsjoner har alltid vært brukt i Opera som et verktøy for å sikre eierskap i bedriften. Hvis det går bra, gir det også en god gevinst, sa Lars Boilesen til DN i forbindelse med salget av opsjoner i desember.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.