Et nytt regelverk er nå under utarbeidelse i USA som skal sikre at nettleverandører ikke blokkerer eller forsinker tilgangen til innhold fra konkurrenter.

Et forslag til nytt regelverk vil bli lagt fram for det amerikanske teletilsynet FCC torsdag, opplyser tilsynets leder Tom Wheeler. Forslaget skal så opp til avstemning i FCCs styre 15. mai, før det sendes ut på høring.

Målet med de nye reglene er å sikre nettnøytralitet, det vil si at nettleverandører ikke setter kjepper i hjulene for konkurrenter ved å forsinke eller blokkere innhold fra disse.

Det er imidlertid ventet at de nye reglene i USA ikke vil innebære noe forbud mot avtaler hvor selskaper betaler nettleverandører for ekstra rask tilgang.

Også i Europa er strengere regler for nettnøytralitet på trappene. Et nytt sett med regler ble vedtatt av EU-parlamentet tidligere i år, og saken er nå oppe til endelig behandling i EUs ministerråd. (©NTB)

Les også: Første Heartbleed-angrep rapportert


«Hjerteblødning» rammer internett  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.