Andrew Auernheimer vil derfor starte et hedgefond som ikke vil ligne noe annet. Målet for hedgefondet er å tjene penger på å shorte aksjer i selskaper som er sårbare for sikkerhetshull, skriver CNBC.

Dømt, så frikjent

Den beryktede Auernheimer, eller Weeve, som er hackeraliaset hans, ble i 2010 siktet for å ha brutt seg inn på telefonselskapet AT&Ts nettsider og stjålet mer enn 100.000 epostadresser som han senere skal har lagt ut på en åpen nettside. Etter først å ha blitt dømt til 41 måneders fengsel, ble han tidligere denne måneden løslatt etter å ha sonet et drøyt år fordi dommen ble opphevet av en ankedomstol.

Da Auernheimer ble intervjuet på tv-programmet Power Lunch fortalte han at hedgefondets primære strategi blir å identifisere selskaper som har sikkerhetsutfordringer på informasjonsteknologiområdet. Etter å ha posisjonert seg slik at fondet vil tjene på et kursfall, vil Auernheimer opplyse offentligheten om selskapets sikkerhetsrisiko.

Auernheimer sier han vil holde seg på den lovlige siden ved å sjekke hva hackere gjøre, snarere enn selv å hacke seg inn i selskapenes systemer.

- Slimete

En kjent amerikanske forretningsadvokat kaller det selvtitulerte netttrollets fremgangsmåte for "slimete", men sier at hvis han forøvrige holder seg på riktig side av loven, vil han antagelig komme unna med det.

Selv sier Auernheimer at det er snakk om hans moralske forpliktelse å informere folk.

- Jeg føler meg slimente når jeg selger kunnskap til noen jeg vet vil bruke det til ulovlig å spionere på folk. Jeg vil mye heller gjøre folk oppmerksom på sikkerhetsfeilene slik at de kan fatte informerte beslutninger.

Om alt går etter planen vil hedgefondet jakte på sine første investorer i august.

- Folk kommer til å ønske å støtte frihet og moral. Det vil være lønnsomt for de som blir med, sier den tidligere hackeren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.