Det skriver flere utenlandske medier, deriblant Bloomberg og Business Insider.

Selskapet skal være i avsluttende runder av forhandlinger som kan sikre det avtaler verdt ti milliarder dollar, ifølge nære kilder.

Fra før av har både TPG og Google Ventures åpnet pengesekken og investert 300 millioner dollar i appen. Nye aktuelle investorer skal visstnok være Airbnb og Dropbox.

Nekter å kommentere

Ubers talsperson har foreløpig nektet å kommentere de finansielle ryktene, skriver Bloomberg.

Appen ble etablert i San Francisco i 2009 og kobler drosjekunder og ledige luksusbiler via en smarttelefon-app, som en av flere teknologibaserte selskaper som utfordrer den tradisjonelle taxinæringen.

Lekkede dokumenter har avslørt at firmaet i fjor hadde en omsetning på rundt 20 millioner dollar hver eneste uke. Nå har de ansatt Cameron Poetzscher fra Goldman Sachs som leder.

Skaper fortvilelse

Firmaet opplever for tiden stor suksess med appen med samme navn, hvor brukere kan finne og sikre seg transport - uten å måtte vente i telefonkø eller på en drosjesentral, men ikke alle er like begeistret.

Uber har varslet at de ønsker å utvide appen til også å gjelde privatpersoner, noe som har skapt stor fortvilelse blant drosjesjåfører i blant annet London.

Det betyr at bilister som for eksempel har kjørt venner til flyplassen, kan ta med seg ankommende passasjerer bort fra flyplassen, mot en avtalt betaling - ifremfor å kjøre avgårde med tom bil.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.