Den amerikanske mikrobloggen Twitter skal ha planer om et milliardoppkjøp av den svenske musikktjenesten Soundcloud, ifølge di.se, som viser til det amerikanske teknologinettstedet Recode.

Prisen oppgis ikke, men da Soundcloud tidligere i år hentet inn 400 millioner svenske kroner, ble det gjort til en prisvurdering på 4,5 milliarder svenske kroner. Musikktjenesten, som kan sammenlignes med youtube.com bare for lyd- og musikkfiler i stedet for video, har siden vokst raskt.

Lavt priset

Én av grunderne, Erik Wahlforss, uttalte til Dagens Industri i mars også at verdsettelsen på 4,5 millliarder kroner ikke var særlig mye.

Skjermdump: Soundcloud.
Skjermdump: Soundcloud.

- Vi løser et globalt problem. Ut fra det perspektivet er faktisk ikke 4,5 milliarder kroner spesielt mye, selv om det er vanskelig å fatte for meg. Det finnes et ganske stort potensial for at det skal bli verdt mye mer, sa Wahlforss.

Han grunnla selskapet, som i dag har hovedsete i Berlin, sammen med Alexander Ljung i 2007. Soundcloud lar hvem som helst legge ut filer, spre dem og lar en kommentere artistene. Tjenesten er gratis å bruke, men finnes også som betalingstjeneste for dem som ønsker mer ekstra lagringsplass og et mer avansert måleverktøy.

Mer enn en kvart milliard

Antall brukere er ikke kjent, men under intervjuet med Dagens Industri oppga Wahlforrs at det var en "god del flere enn 250 millioner" som regelmessig brukte tjenesten. Mens annonseinntektene er begrenset, har Twitter på sin side reklameinntekter på over én milliard dollar, ifølge di.

Foruten Soundcloud står svenske gründere også bak den populære musikkstrømmetjenesten Spotify, som går som en farsott verden over.

Les også:
Cisco omfavner Android
38 Norwegian-flygninger kanselleres hver dag
Avisene på 1-2-3

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.