Gjennom Norges idrettsforbunds avtale med Telenor har norske idrettslag kunnet tjene 35 kroner for hver gammel mobiltelefon som samles inn.

Mange har derfor leverte sine utdaterte mobiler til spreke ungdommer som de siste årene har banket på utallige dører landet rundt.

De som har kvittet seg med sine mobiler på denne måten bør ha god samvittighet, både fordi det er et godt miljøtiltak og er en fin støtte til trengende idrettslag.

Men det spørs om ikke en del av dem likevel kommer til å angre seg.

For på enkelte gamle mobil-modeller kan det være tuselapper å tjene, skriver di.se.

Ringe og sende sms

Det som gjør at gamle taste-mobiler fra Ericsson, Nokia och Motorola nå selges til stive priser på annenhåndsmarkedet er blant annet batterier som varer en hel uke, at det er mobiler som tåler en støyt og at de har en størrelse som er perfekt for bukselommen, skriver Asia One.

Denne retrotrenden har ført til at mange vil ha telefoner med bare basisfunksjonene; nemlig ringe og sende sms.

Populære modeller er blant annet Nokia 3310 og Motorola StarTec 130. På nettet går de mest populære utgavene for så mye som 1000 euro (i overkant av 8000 kroner).

- Enkelte bryr seg ikke om hva de koster. De høye prisene skyldes vanskelighetene med å finne disse modellene på grunn av små opplag i sin tid, sier Djassem Haddad, som startet nettsiden vintagemobiles allerede i 2009, til Asia One.

Les også: Kan lønne seg å pante nettbrettet sitt nå (2013)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.