En tysk hacker skal ha drevet omfattende digital gruvedrift på maskiner han hadde kapret via internett, skrive Computerworld-jounralist Gregg Keizer i Arnnet.com.au.

Målet var å samle flest mulig Dogecoins, et alternativ til den mer kjente digital myntenheten Bitcoin.

Stor virksomhet

Slike mynter kan finnes ved å drive såkalt «gruvevirksomhet», og jo mer datakraft man har, jo flere mynter kan man finne. Hackeren skal blant annet ha tatt kontroll over et stort antall lagringsenheter fra produsenten Synology, og satt dem til å jobbe for seg, via nettet. Mange av eierne merket trolig ingenting, andre har klaget på at boksene jobbet tyngre enn de burde. Dette var også grunnen til at hackingen ble oppdaget.

- Dette var ikke unikt, vi har sett andre ondsinnede programmer installere gruve-funksjoner for å finne digitale mynter. Men vi har ikke sett noe som er så stort før, sier Pat Litke, en forsker ved Dell SecureWorks antritrussel-enhet.

Ifølge Litke hadde hackeren en enkel jobb med å bryte seg inn. Sikkerhetshullene som ble utnytttet ble oppdaget i september i fjor, og produsenten lagde raskt oppdateringer. Men mange bokser ble ikke opppdatert.

Stor gevinst

Hackeren er ukjent, men Dells folk fant ut at han utelukkende kommuniserte på tysk. Hackeren skal ha klart å produere 500 millioner Dogecoins, til en verdi som da var rundt 620.000 dollar, altså  3,7 millioner kroner. Verdien av Dogecoin har falt til rundt en fjerdedel siden toppen i månedsskiftet januar/februar, og verdien nå er rundt halvannen million kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.