Googles nye «glemmetjeneste» ble lansert for en drøy måned siden etter at EU slo fast at internettbrukere kan kreve koblinger fjernet fra søketreff i Google og andre søkemotorer.

Torsdag ble det kjent at Google blant annet har fjernet henvisninger til enkelte sider hos BBC og en rekke andre nettaviser.

Google opplyser å ha fått mer enn 70.000 henvendelser om til sammen 267.000 koblinger siden tjenesten ble opprettet 30. mai.

BBCs økonomiredaktør Robert Peston reagerer på at Google har fjernet en artikkel om tidligere Merill Lynch-sjef Stan O'Neal fra enkelte søketreff i Europa.

– De drepte dette journalistikkstykket mitt, sier han.

The Guardian har også blitt varslet om at Google har fjernet koblinger til seks saker fra enkelte søkeresultater. Tre av artiklene dreier seg om en tidligere dommer i skotsk Premier League.

Internettbrukere som går via Google.com kan imidlertid fortsatt se koblingene i sine søkeresultater, ettersom den amerikanske versjonen av Google ikke rammes av begrensningene.

Søkemotorgiganten opplyser at den vil behandle hver enkelt anmodning om å «bli glemt» individuelt for å avgjøre om de møter kriteriene i EU-kjennelsen.

Les også:
- Boligmarkedet tipper i retning av å være for bra
Vil saksøke «gutteklubb»
- Kronen er overdrevent svak akkurat nå (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.