Fokuset på kvinnelig ansatte i teknologisektoren blir stadig større.

Flere ledende bedrifter innrømmer nå at kvinneandelen ikke er så stor som de ønsker. Forrige måned avholdt Google en egen Android-konferanse i Boston om «hvordan å ansette flere kvinner», skriver International Business Times.

Det kom da frem at selskapet sliter med kvinnerekrutteringen, og at de kun har 17 prosent kvinnelig ansatte i stillinger med teknologiske arbeidsoppgaver.

Gode og dårlige nyheter

Da også Facebook lettet på sløret og gikk ut med info om mangfoldet i arbeidsstyrken forrige måned, var det både gode nyheter og dårlige nyheter for kvinneandelen i bedriften.

Den gode, skriver Bloomberg News, er at 47 prosent av de ikke-teknologiske stillingene er besatt av kvinner. Dette er arbeidsoppgaver innen salg, finans eog markedsføring.

Derimot er det ikke like bra at kun 15 prosent av kvinnene er ansatt som ingeniører og It-forskere, mener nettstedet.

Laget liste

Entelo er et nyoppstartet selskap som analyserer sosiale data for å hjelpe bedrifter med å rekruttere lovende kandidater. Selskapet har både Facebook, Salesforce og UPS på kundelisten.

Nylig opprettet de en egen tjeneste for bedrifter som ønsker å øke andelen av kvinner, innvandrere, fargede og personer med militærerfaring.

Entelo har satt sammen en oversikt over teknologiselskapene med den høyeste andelen av kvinnelig ansatte for Bloomberg.

Nettstedet presiserer at listen kun inneholder selskaper som kjenner den nøyaktige kjønnsfordelingen internt, og som har gått ut med tallene offentlig.

LES OGSÅ: Andreas (19) har tjent over én million fra gutterommet

- Private eiere vil være minst like gode som staten(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.