Facebook har nylig offentliggjort sin ferskeste applikasjon døpt «Mentions», men denne er langt fra forbeholdt «alle» - særlig ikke mannen i gaten.

Appen er nemlig kun tilgjengelig for brukere med verifiserte profiler - som kjendiser, statlige organer og andre offentlige selskaper og byråer.

- Kall det Facebook for de berømte, skriver CNN Money om den siste oppfinnelsen.

Mentions er designet for å hjelpe berømte brukere med å administrere tilstedeværelsen sin på Facebook ved å spore innlegg hvor den aktuelle brukeren er nevnt. Disse innleggene blir plassert i et nyhetsfeed-lignende grensesnitt slik at det blir lettere å respondere på henvendelser fra fansen.

Appen skal også la brukere arrangere spørsmålsrunder direkte med fansen via mobilen og sporer de «mest populære historiene» på det sosiale mediet - i tilfellet celebritetene vil kaste seg på.

Den nye appen kan selvsagt ikke måle seg med en personlig assistent, ei heller føye seg inn i rekken over luksuriøse frynsegoder som kjendislivet gjerne byr på, men den får i det minste frem flere blå «chek marks» på det sosiale mediet.

LES OGSÅ: Facebook selger «sikkerhetsinformasjon»

Facebook vil lese sms-ene dine(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.