Aksjene i mobilspillselskapet King falt 23 prosent  etter at selskapet la frem skuffende kvartalstall onsdag. Selskapet er kjent for den massive suksessen Candy Crush Saga, og gikk på børs tidligere i år til en svært så frisk pris - 7 milliarder dollar.  

Nå får selskapet grundig juling, og ifølge Deusche Bank-analytiker Lloyd Walmsley er det dame som gir dem bank. «Kim Kardashian, the King slayer» er tittelen på en oppdatering han har sendt sine kunder.

To konkurrenter nevnt

Walmsley viser til at konkurransen for slike spill er intens, og at Candy Crush har møtt kraftig motstand fra spill som Kim Kardashian: Hollywood og 2048, skriver blant annet Businessinsider.com og wsj.com.

For dyrt

Kardahian-spillet er sommerens store hit, og produsenten Glu Mobile har hatt en fin sommer på børsen, med en dobling av verdien før aksjen i det siste er falt noe tilbake.

King-aksjen faller fordi deres store hit Candy Crush ikke gjør det så godt lenger, med fallende antall betalende brukere, og fordi selskapet ennå ikke har klart å få nok suksess med nye spill.

Candy Crush er i utgangspunktet gratis, men man kan betale for ulike fordeler. Ifølge Deutche Banks kalkyler kan hver spiller betale så mye som 4,3 dollar per time de spiller, og dette nivået kan være vanskelig å opprettholde, mener de.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.