I løpet av en periode på 12 måneder skal Cisco fjerne 6000 stillinger i forbindelse med en omstrukturering av selskapet.

Nyhetsnettstedet EPN.dk melder at kuttene ikke nødendigvis vil resultere i færre ansatte totalt sett, men at Cisco skal innrette organisasjonens ressurser etter nye, fremvoksende markeder som cloud, software og sikkerhet.

Selskapet ser behovet for ny kompetanse og nye hoder innen disse områdene, opplyser toppsjef John Chambers til nettstedet.

Omstrukturering og fjerning av de mange stillingene skal tjene til å gi plass til nye ansatte innen de nye satsningsområdene.

Unngår slakt

- Vi blir slaktet om vi ikke har mot til å gjøre forandringer, sier Chambers.

Nedskjæringen kommer i kjølvannet av en annen stor nedskjøringsrunde som Cisco gjennomførte i fjor. Da var det særlig mellomledere som måtte gå.

It-giganten har i dag totalt 74.000 ansatte, noe som betyr at rundt åtte prosent av stillingene i selskapet skal fjernes eller omgjøres.

Varierende produktsalg

For kort tid siden offentliggjore Cisco resultatet for fjerde regnskapskvartal, hvor den overordede utviklingen i både omsetning og inntjening har ligget omtrent på samme nivå som i fjor.

Til gjengjeld er omsetningen innen software-produkter steget markant med 29 prosent, mens salget av Ciscos datasenter-produktlinje «Unified Computing System» er steget med 30 prosent.

Det ser verre ut for selskapets tradisjonelle forretning, som er salg av rutere og switch-produkter. Her har salget falt med henholdsvis syv og fire prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

LES OGSÅ: Cisco omfavner Android(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.