Knuste mobilskjermer er blitt et vanlig syn etter at smarttelefonene entret våre liv. Som mange smertelig har fått oppleve tåler ikke de smarte skjermene alltid behandlingen telefonen får i hverdagen.

Bytte av skjerm er en relativt kostbar affære og ny telefon er enda dyrere. Derfor har mange valgt å risikere glassbiter i fingrene og bruke mobilen tross den knuste skjermen. 

Ryktene sier noen av Apples nye Iphone-modeller vil få en skjerm laget av safirglass. Dette er ment å hindre at glasset knuser så lett som tidligere, skriver danske Berlingske.

Avisen skriver at Apple har inngått en avtale verdt 578 millioner dollar med GT Advanced Technologies som produserer nettopp safirglass.

To størrelser

Iphone 6 er ventet å bli presentert 9. september, og kilder innenfor bransjen venter at telefonen vil komme i to forskjellige formater, én med en skjerm på 4,7 tommer og en annen med en 5,5-tommers skjerm.

Ny Iphone i september  

Samtidig raser debatten på forskjellige nettsteder om hvorvidt Apples nye telefon vil ha safirskjerm eller ikke. Endel analytikere tror det vil komme, men ikke nødvendigvis på den modellen som lanseres nå til høsten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.