Onsdag meldte it-konsernet Evry at selskapet så på muligheter for salg.

Det syntes mange nye og gamle eiere var godt nytt. Aksjemarkedet reagerte med å sende kursen opp nesten 23 prosent.

Men for de rundt 5000 ansatte i Norge er det ikke sikkert at et salg vil bli like hyggelig.

Dersom storeierne Telenor og Posten selger vil trolig flyttingen av arbeidsplasser til India intensiveres, skriver Finansavisen.

- Vil øke graden av offshoring

Skulle en private-equity-aktør trekke det lengste strået i en budrunde, vil det trolig bli press om å kutte lønnskostnadene i selskapet da disse står for halvparten av de totale kostnadene.

Da kan arbeidsplasser ifølge avisen flyttes til «Global Sourcing»-avdelingene i India og Ukraina.

- Jeg tror defintivt at en ny eier av Evry vil øke graden av offshoring. Dette er i og for seg noe Evry allerede har prosjekter på, men det kan tenkes at denne utviklingen akselereres med en ny eier, sier analytiker Per Gunnar Nordahl i Arctic Securities til Finansavisen.

Posten-sjef Dag Mejdell sier de selger hvis de får en god pris, men at de også er opptatt av Evrys fremtid og ønsker å finne et godt hjem for selskapet.
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

 Les også: - Hvorfor det har gått galt får man spørre kundene om


Slik kan Evry-aksjen dobles
 

- Det er Sverige som gjenstår
 

Rakettfart for Evry