- Fjorårets mest delte bilde i sosiale medier var den stjernespekkede selfien Ellen Degeneres fikk tatt under Oscar-utdelingen. Og selv om det unektelig er et stilig bilde, er det rent teknisk ikke noe å skryte av, sier Microsofts sjef for smarttelefoner, Chris Weber.

Denne selfien er verdens mest delte og Microsofts utgangspunkt for sin egen selfie-app. Foto: Scanpix / Bradley Cooper / Ellen Degeneres
Denne selfien er verdens mest delte og Microsofts utgangspunkt for sin egen selfie-app. Foto: Scanpix / Bradley Cooper / Ellen Degeneres (Foto: Reuters)
Han sier Microsoft tok utgangspunkt i bildets mangler når de utviklet sin egen selfie-app, Lumia Selfie.

Det er spesielt to ting som er viktige for en god selfie, eller gruppeversjonen wefie, ifølge Microsoft.

- Alle må komme med og ansiktene må være skarpe. I tillegg er det fint om man også ser bakrunnen, så man får et inntrykk av situasjonen, sier Weber.

Når man tar et bilde med Lumia Selfie, tar det litt lengre tid enn når man bare knipser i veg. For appen tar flere bilder, med ulik eksponering og ulik fokus. Deretter syr programvaren sammen det hele til ett bilde hvor alt som skal er i fokus og passe godt opplyst.

Da DN prøvde appen etter presentasjonen, ble resultatet alltid mye bedre enn det så ut til å bli på skjermen før man trykket på knappen.

- Etter at bildet er tatt, er det selvsagt viktig at man kan fremstå slik man ønsker. Derfor har vi lagt inn flere redigeringsmuligheter i appen. Man kan endre størrelsen på øynene, slanke seg og gjøre tenner hvitere. Foreløpig kun på mennesker, men senere muligens også på kjæledyr, sier Weber.

På de nye telefonene Lumia 730 og 735 har Microsoft satt inn et frontkamera på fem megapiksler med vidvinkellinse. Men på andre Nokia-telefoner er frontkameraet ofte mye dårligere, og mange vil derfor bruke hovedkameraet til å ta selfies.

- Vi har laget et lydbasert system, som minner litt om ryggesesoren på en bil. Hvis man bytter kamera i Lumia Selfie-appen, vil telefonen lage pipelyder med lange eller korte intervaller for å hjelpe deg å få ansiktet i bildet. Når pipelydene blir en tone, er ansiktet der det skal være og et bilde blir tatt, sier Weber.

Denim

- Lumia Selfie blir en del av Denim, den neste programvareoppdateringen til Windows-telefoner, sier Weber.

Lumia Denim lanseres før jul, samtidig med de nye telefonene, som en gratis oppdatering. Alle Windows 8-telefoner vil få oppdateringen, men i ulike varianter.

- Hvilke nye funkjoner man får, avhenger av hvilke komponenter som står i telefonen. Man får alt som støttes, sier programvareansvarlig Samuli Hanninen i Microsoft.

Han sier at også andre produsenter av Windows-telefoner kan bruke nyhetene.

- Men de må selv ta jobben med å tilpasse og kvalitetssikre programvaren til sine telefoner, så det kan ta en del tid, sier Hanninen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.