Apple-sjef Tom Cook uttaler at selskapet planlegger ytterligere sikkerhetstiltak for å hindre at uvedkommende får tilgang på Apple-brukernes private data, ifølge The Wall Street Journal.

Selskapet har fått hard kritikk etter at hackere har kommet seg inn på en rekke kjendisers datalagre på deres ulike Apples iCloud-konti.

Les også: Trygghetsfunksjon skyld i massiv nakenbildelekkasje

I sitt første intervu etter skandalen opplyser Cook at hackere har fått tilgang til kontoene gjennom å svare riktig på sikkerhetsspørsmål eller de har vært utsatt for phishing som har gitt dem tilgang til brukernavn og passord, ifølge WSJ.

Apple-sjefen avkrefter at Apple-identiteter eller passord har lekket fra selskapets servere.

For å gjøre et slikt angrep enda mer usannsynlig vil Apple alarmere brukerne gjennom epost og pushmeldinger når noen prøver å endre passordet på kontoen, gjenopprette iCloud-data på en ny enhet eller når en enhet logger seg på en konto for første gang.

Tidligere ble ingen varsel sendt i de tilfeller der iCloud-data ble forsøkt gjenopprettet.

Samtidig vil sikkerheten styrkes ved bruk av "to-faktorsidentifisering". Denne krever at brukeren har to av tre ting for å logge seg på; et passord, en separat firesifret engangskode eller en lang nøkkelkode som brukerne mottar ved oppstart av tjenesten.

Det nye systemet vil også la brukerne endre passord og varsle Apple øyeblikkelig.

Les også:
Microsoft lanserer "billig" flaggskip

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.