Norskledede Viking Global Investors er blant en eksklusiv gruppe stjerneinvestorer som kan gjøre tregangeren når Alibaba går på børs fredag.

Fondet, som ledes av nordmannen Andreas Halvorsen, fikk investere i den kinesiske nettgiganten allerede i 2012.

Det var lenge før verdsettelsen av «Kinas Amazon og Ebay» tok av – noe investorene kan nyte svært godt av i dag. Det skriver Wall Street Journal basert på anonyme kilder.

I taket

Etterspørselen etter aksjen, som skal børsnoteres fredag i New York, har gått i taket.

Alibabas finansrådgivere varslet i helgen at de vil heve kursintervallet i det som ligger an til å bli tidenes største børsnotering med en verdi opp mot 1200 milliarder kroner.

Rundt 25 store investorer ble invitert til å delta i en kapital­utvidelse på rundt ti milliarder kroner i 2012. Investorene var håndplukket, og talte blant annet store hedgefond, fondsforvaltere og statsfond.

Det norske Oljefondet er ikke nevnt, og fondet kommenterer som hovedregel ikke sine enkeltinvesteringer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Nordmann i nøkkelrolle i gigantfusjon


  Norsk mangemillardær planlegger nytt spesialfond

  Denne nordmannen dro inn 28 mrd. ifjor