Berlin: Køen foran Apples flaggskipbutikk på handlegaten Kurfürstendamm strekker seg over 300 meter langs to hele kvartaler. Rundt 1.000 mennesker står i kø for å sikre seg en Iphone 6, 16 timer før salget starter.

Aller først i køen står Helge (46) og Phil (23). De har stått her siden lørdag morgen, i over 127 timer.

- Tiden går med til prating og sosialisering. Det er mange forbipasserende som vil slå av en prat, sier Helge.

Han har tatt en uke fri fra jobben sin som stabssersjant i det tyske luftforsvaret for å ligge i kø på gaten utenfor Apple-butikken.

- Det er femte gang jeg gjør dette. Phil har vært med de siste tre gangene. Det var i en slik kø vi ble venner, sier Helge.

Hvorfor han gjør dette har han ikke noe soleklart svar på. Han er langt fra den mest innbitte Apple-tilhengeren han kjenner.

- Det har nærmest blitt en hobby, smiler Helge, som fortsatt er i perlehumør etter en uke på gata.

Det er god stemning og kameratskap i køen. Alle kan forlate plassen sin for å kjøpe mat, kaffe, bruke toalettet og ikke minst: Lade medbragte Apple-produkter. Men dusjing har det blitt lite av.

- Det regner litt på søndag morgen. Men det er det nærmeste jeg har kommet en dusj. Folka i Apple-butikken er greie med oss, de kommer med kaffe og kjeks og lar oss lade alt utstyret vårt, sier Phil.

I tillegg patruljeres gaten av femti sikkerhetsvakter om natten. Ikke bare for å passe på køfolket.

- Vi vet jo at telefonene er der inne. De er vel redde for at noen skal hoppe over barrierene, sier Helge.

Se video: Slik ble Iphone 6 presentert (saken fortsetter under)

Slik ble Apple iPhone 6 presentert
00:00
Publisert:
 

Lengre enn før

De to veteranene har ikke alltid hatt så godt selskap som i år. Oppmerksomheten rundt Iphone 6-lanseringen har vært større enn på flere år. Over fire millioner telefoner ble forhåndsbestilt de første 24 timene, og nå er hele lageret øremerket forhåndsbestillinger solgt.

Ledelsen ved Apple-butikken vil ikke kommentere noe overfor pressen. Men køveteranene Helge og Phil deler gjerne sine analyser.

- Det er utrolig mange folk i år. I morgen tidlig regner jeg med at det er 2000 mennesker i køen, sier Helge.

Men å stå i kø gir heller ingen garanti for å få en telefon på lanseringsdagen.

- All erfraring tilsier at de ikke har i nærheten nok telefoner i butikken til alle som står i køen, sier Helge og Phil.

Les også:
Iphone 6 til Norge i september
Latterliggjør Apple-klokken
Her er Iphone 6
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.