Etter at selskapet lansert sitt nye operativsystem Ios 8 har problemene stått i kø, skriver Business Insider.

Nå har selskapet trukket tilbake oppdateringen etter at det ble kjent at mange mistet muligheten til å ringe etter at de oppdaterte. I tillegg har brukerne oppdaget en rekke mindre feil i den nye versjonen av operativstystemet.

Fleksibel

Ios 8 ble lansert sammen med Iphone 6 og Iphone 6 plus, telefoner som også har vist seg å ha utilsiktede egenskaper. Brukere har nemlig oppdaget at telefonene lar seg bøye, og forblir bøyd. Apple har dermed måttet la eierne bytte telefonene.

En rekke Iphone-brukere har også blitt provosert av at Apple har erstattet fotoalbumet på telefonen med en folder knyttet til Icloud. Dette skal gjøre det noe vanskeligere å slette bilder permanent.

Mangler nøkkel

Apple har også lagt seg ut med amerikanske myndigheter fordi selskapet ikke lenger kan gi innsyn i meldinger sendt i Imessage. Apple-sjef Tim Cook har fortalt at meldingene sendes kryptert.

- Og vi har ikke nøkkelen. Så man kan si at døren er låst, forklarer Cook.

For Apple, som har drømmer om å bli store i Kina, er lanseringen i det folkerikelandet blitt forsinket av byråkratiske årsaker. Dette har resultert i slåsskamper blant kinesiske immigranter utenfor vestlige butikker, rapporterer det amerikanske nettstedet.

Apple har også kommet i søkelyset etter at hackere sikret seg nakenbilder av 101 kjendiser gjennom Icloud. Hackerne hadde skaffet seg tilgang på grunn av Apples rutiner for å tilbakestille passord.

De mange problemene med nye Iphone og operativsystemet er med på å kappe aksjekursen til Apple. Torsdag faller aksjen rundt tre prosent og handles under 100 dollar.

- Dette kan bli et problem for Apple
00:00
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.