Det skriver avisen Financial Times mandag.

EU-kommisjonen har gransket selskapets skatteforhold i Irland, der Apple har betalt mindre enn 2 prosent i skatt, og fant ut at selskapet dro nytte av ulovlig statsstøtte, ifølge avisen.

Apples europeiske hovedkontor ligger i den irske byen Cork.

Det irske finansdepartement bekrefter at EU mandag ville offentliggjøre et dokument, men understreker at «kommisjonen ikke formelt har slått fast» at det dreier seg om statsstøtte.

– Irland er trygg på at det ikke er brudd på reglene for statsstøtte i denne saken og ga en formell tilbakemelding til Kommisjonen allerede tidligere denne måneden, heter det i en uttalelse fra departementet.

EU startet i juni en gransking av skatteavtaler som er fremforhandlet av selskapene Apple, Starbucks og Fiat med tre medlemsstater i unionen.

Granskningen tar sikte på å finne ut om avtalene som tilbys av Irland, Nederland og Luxembourg gir selskapene et urettferdig konkurransefortrinn og ulovlig statsstøtte.

Ifølge avisen risikerer Apple en bot på flere milliarder euro.

Les også:
Geilo alene på pris-toppen
En «giftig kombinasjon» kan gi global økonomi-krise
Swanstrøm dømt for bedrageri og underslag (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.