Den Tele2-eide operatøren Mobile Norway og Ice Communication Norge har inngått en avtale om leasing av frekvenser i 900 MHz-båndet, skriver TDN Finans.

Tele2 i Norge har gjennom avtalen med Ice fått midlertidig tilgang til en frekvensblokk på fem MHz i 900 MHz-båndet fra 1. oktober 2014 til 1. april 2015, fremgår det av meldingen.

- Positivt

- Dette har veldig positiv innvirkning på konkurransen i det norske markedet. Den hjelper med å møte det politiske målet som tilsier at det bør være tre mobile nettverk i landet. Samtidig garanterer avtalen nettverkstilgang til Tele2s kunder frem til våren 2015, når trafikken flyttes til vårt nettverk, sier administrerende direktør i TeliaSonera Norge, August Baumann i meldingen.

TeliaSonera har ikke deltatt i forhandlingene mellom Ice og Tele2, ifølge pressemeldingen.

Må kjøpe Tele2s nett

Som en del av avtalen vil Ice kjøpe deler av Tele2s mobilnettinfrastruktur dersom TeliaSoneras oppkjøp av Tele2s norske virksomhet godkjennes av konkurransemyndighetene.

«Denne delen av avtalen består av en fast del og en opsjon hva gjelder antall basestasjoner og tidspunktet for eventuell overtagelse, heter det.»

«Partene er enige om å ikke oppgi detaljer om de kommersielle betingelsene i avtalen eller gi ytterligere kommentarer om avtalen.», heter det videre.

Les også:
Mens Oslo lagde "billig-OL" kom det nye krav fra IOC
Vil stoppe stortingsball
Smaken er biff
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.